temp-afb

Leden DCoP

Aantal leden
DCoP op
dit moment:
280

Huidig bestuur

 

Drs. O. R. Marald Wikkeling

Marald Wikkeling

Voorzitter

Wijnand van Gent

Secretaris

Drs. Michael Mooij

Michael Mooij

Penningmeester

Reina Krijnen

Reina Krijnen

Vice-voorzitter

Janna Havens

Janna Havens

Bestuurslid

 

 

  

Drs. O. R. Marald Wikkeling vaatchirurg, MBA is sinds 2005 vaatchirurg. Hij studeerde Geneeskunde aan de Rijks Universiteit van Utrecht. Zijn opleiding tot chirurg was in het Maxima Medisch Centrum en UMCN St. Radboud te Nijmegen, waarna de opleiding tot vaatchirurg in het MUMC+ te Maastricht. Sinds 2007 is hij als algemeen, vaat -en lymfoedeemchirurg verbonden aan de Heelkunde Friesland Groep, locatie Nij Smellinghe en MCL. Flebologie en Lymfoedeem zijn sinds 2007 speerpunten in zijn portefeuille.

Hij is lid van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde, Nederlandse Vereniging voor Vaatchirurgie, the European Society of Vascular Surgery, Dutch College of Phlebology, Society of Vascular Surgery and the International Society of Vascular Surgery. Daarnaast is hij Nederlands afgevaardigde voor de ESVS (Dutch Councillor) en de Federatie Medisch Specialisten: UEMS MJC Phelobogy en hij is lid van de centrale kern van de Raad voor Beroepsbelangen van de NVvH.

 

 

  

Dr. Wijnand B. van Gent is sinds 2004 chirurg en sinds 2006 vaatchirurg. Zowel de opleiding geneeskunde als de opleiding tot chirurg werden in Rotterdam gedaan. De opleiding tot vaatchirurg werd deels in Hawaii (USA) gedaan bij prof. dr. R.L. Kistner en deels in Rotterdam bij prof. dr. C.H.A. Wittens. Van Gent is eigenaar en werkzaam als vaatchirurg in Flebologisch Centrum Grave (Grave) en bij Proktovar (Hengelo en Best).

Hij is lid van de Nederlandse Vereniging voor Vaatchirurgie, Nederlandse Vereniging voor Heelkunde, European Society of Vascular Surgery en de Benelux Vereniging voor Flebologie. In 2017 promoveerde hij op het onderwerp: de chirurgische behandeling van het ulcus cruris venosum.

Van Gent is fervent kitesurfer en hockeyer. In 2018 won hij met het Nederlands Veteranen Elftal een zilveren medaille op de wereldkampioenschappen hockey in Barcelona, Spanje.

 

  

Drs. Michael Mooij heeft zijn geneeskunde studie in 1986 afgerond aan de Universiteit Amsterdam. Daarna heeft hij zijn flebologische kennis en vaardigheden opgedaan bij Flip Oosterwal, dermatoloog in Alkmaar. Hij is ruim 30 jaar werkzaam in Centrum Oosterwal en is betrokken bij diverse wetenschappelijke onderzoeken op flebologisch gebied. Vanwege zijn interesse voor wonden en in het bijzonder het ulcus cruris, is hij secretaris in het Wondplatform bestuur als afgevaardigde van het DCoP.

Ook zit hij in de Raad van Advies van Therapeutische Elastische Kousen van de SEMH. Hij geeft regelmatig lezingen over compressie therapie en was ook lid van de commissie Expertdocument Compressie onderste Extremiteiten. Hij was tevens één van de initiatiefnemers van de Flebologie Opleiding voor basisartsen en was ook opleider.

Hij is lid van de American College of Phlebology, Deutsche Gesellschaft fur Phlebologie en Benelux Vereniging voor Flebologie. Daarnaast is hij lid van de Werkgroep Compressie van de International Compression Group.

 

 

Reina Krijnen   

Dr. Reina M.A. Krijnen studeerde geneeskunde aan de VU en volgde daar ook haar opleiding tot dermatoloog. Zij promoveerde in 1999 met als co-promotor dr. Edith de Boer op het onderwerp “Venous insufficiency in workers with a standing profession.” Na haar opleiding tot dermatoloog in 2000 werkte zij tot 2011 in het Sint Lucas Andreas ziekenhuis in Amsterdam als algemeen dermatoloog met aandachtspunt flebologie. Zij paste als een van de eersten in Nederland de echogeleide foamsclerose toe. In 2011 richtte zij een ZBC op in het centrum van Amsterdam, Medisch Centrum Wetering. Hier is het praktiseren van de flebologie wat op de achtergrond geraakt, maar geeft zij leiding aan de afdeling flebologie met een team van dermatologen, vaatlaboranten en fleboloog. Mede hierdoor, en door de organisatorische kennis van een ZBC, hoopt zij het bestuur van de DCoP te kunnen versterken.

 

 

Janna Havens   

Drs. Janna Havens heeft haar Bachelor geneeskunde behaald in het Maastricht UMC, waarna ze haar Master geneeskunde heeft afgerond in het Erasmus MC. Haar opleiding tot dermatoloog deed zij in het Maastricht UMC, waar gedurende de opleiding haar interesse voor de flebologie werd gewekt. De combinatie van het natuurkundige aspect (veneuze pathologie zichtbaar maken met duplexonderzoek), met het daarna kiezen voor en uitvoeren van verschillende flebologische behandelingen vindt zij uniek. Op haar huidige werkplek bij Ceulen Klinieken in Breda doet ze met veel enthousiasme zowel veneus duplexonderzoek als verschillende flebologische behandelingen. Om haar kennis en kunde verder te verdiepen is zij momenteel bezig met een postmaster opleiding vaatdiagnostiek. Met veel plezier wil zij zich via DCoP inzetten voor de flebologische zorg in Nederland.